У Маріуполі боротися з амброзією комунальникивирішили силами засуджених

7 сентября 2011 г. в 17:56

Війну сильному алергену оголосили зараз,  восени, аби до наступного літа в місті не залишилось жодної рослини. Кожен день в’язні  викопують амброзію з корінням, а на її місці облаштовують нові клумби.

11.jpg

 

Маріуполь вирішив не відкладати на наступний рік те, що можна зробити вже сьогодні: місто виполює амброзію – рослину, яка викликає алергію практично в кожного українця.

 

Знищувати бур’ян почали  вже зараз, восени, щоб  наступного літа (періоду цвітіння) місто більше не мучилося через амброзію. Але найпримітніше те, що нищать рослину не комунальники, а в’язні Маріупольського виправного центру.


Засуджені не просто зривають амброзію, вони викопують її з корінням, все це вантажать на машини, і – більше того – замість бур’яну насаджують нові клумби.


Олександру залишилося відсидіти в тюрмі кілька місяців – він потрапив сюди за підробку документів (парубок зробив собі фальшиве посвідчення міліціонера). Зараз Олександр виполює амброзію, каже – розраховує на те, що за сумлінну роботу його, може, достроково випустять на волю.


Щоправда до таких робіт (на свіжому повітрі) залучають не всіх засуджених, а лише тих, хто скоїв незначні правопорушення. За всю цю роботу місцевий зеленбуд платить засудженим гроші, частина яких іде на погашення боргів в’язнів за їхніми позовними зобов’язаннями.


Комунальники  говорять, що в’язні працюють на славу, а не абияк. А тому, якщо треба буде, то засуджених і надалі залучатимуть до таких робіт – привести місто до ладу гуртом швидше і легше. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Маріуполі боротися з амброзією комунальники  вирішили силами засуджених

EXMO affiliate program