У Маріуполі за одну ніч із майже півсотні автомобілів були зняті номерні знаки

27 июня 2013 г. в 13:53

На місці кожної крадіжки була записка із вимогою сплатити 200 гривень за повернення.


Власниця номерів:

Утром проснулись, сели в машину, а номера нет, висит записка – обратитесь по такому-то адресу, ой, номеру, пришлите смс со своим госномером вашего автомобиля. И всё.


Усім потерпілим злодій залишав для контакту дані свого Інтернет-гаманця і номер мобільного телефону. Жертви мали перерахувати на нього гроші, після чого повідомити про виконану оплату. Обурені водії звернулися до міліції і шантажиста затримали. Ним виявився молодий чоловік, експерт із комп’ютерних технологій. Він зізнався, що набрав у банках кредитів і не зміг повернути, тож нічого іншого як крадіжка не вигадав. Горе-хакеру світить 3 роки строгача.


Ігор Шмельов, начальник оперативно-пошукового сектора:

Задержан гражданин 88-го г.р., нигде не работающий, имеющий долги в банках, в принципе что и послужило поводом для его таких действий. Но на этом деле он не заработал много, только 400 грн, т.е. вернул всего лишь 2 номера по 200 грн. каждый.


Юлія Колотуцька, слідчий міліції:

У нас находится уголовное производство по ст.185 1 ч., которое состоит на данный момент из 30 эпизодов, выявлено всего 39 эпизодов, которые дорабатываются и будут внесены в ЕРДР.

 

EXMO affiliate program