У Миколаєві роботу МНС виконували ... діти

26 августа 2011 г. в 17:16

Курс молодого рятувальника провели співробітники миколаївського управління МНС для дітей одного з оздоровчих таборів області. Захід минув під гаслом – «Попередити. Врятувати. Допомогти». 

 16.jpg

Співробітники миколаївського управління МНС вирішили не словом, а власним прикладом навчити підростаюче покоління рятувальній справі. До дитячого табору вони привезли всю необхідну техніку та обладнання і не тільки продемонстрували, як вона працює,  але й запропонували дітям спробувати себе у якості рятувальників.

Напередодні нового навчального року миколаївські мнс-ники вирішили нагадати дітям, що треба робити в надзвичайних ситуаціях, наприклад, при пожежі.  Рятувальники організували спеціальну акцію, поділи її на дві частини – теоретичну і практичну. Прослухавши лекцію, діти мали спершу правильно відповісти на питання, а потім самотужки впоратися зі спецобладнанням.

По суті діти пройшли курс молодого бійця: вони гасили пожежі, на швидкість одягали спецформу, правильно згортали пожежні рукави.

Але найбільше дітям сподобалася техніка, якою рятувальники ріжуть метал.

Таку акції (для дітей) вони намагаються проводити якомога частіше – говорять МНС-ники. І вже є результати  - в області не раз фіксували випадки, коли в надзвичайних ситуаціях саме діти рятували дорослих, а не навпаки. Відповідно до останнього опитування: школярі практично 100%-во знають, що треба робити при пожежі, а їхні батьки – навіть  не пам’ятають, що телефон пожежних 101.  

По завершенню цією акції діти всі як один заявили – коли виростуть, стануть рятувальниками.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

 У Миколаєві роботу МНС виконували ... діти

EXMO affiliate program