У місті Дунаєвці, що на Хмельниччині, пенсіонер оголосив безкінечнийстрайк

11 октября 2011 г. в 11:12

Щодня з ранку до обіду, в будь-яку погоду він іде до райдержадміністрації і так висловлює свій протест газовій конторі. Саме вона 2 місяці тому відрізала йому газ за борги.

pens1.jpg

 

Пенсіонер каже: на двох із дружиною вони отримують 1600 грн пенсії. Оскільки цих грошей мало – люди оформили субсидію, відповідно на газ їм щомісяця виділяли 307 грн. Але за звичкою пенсіонери все одно економили і газ використовували по мінімуму. А потім незрозуміло як їм нарахували майже 700 грн боргу.


Уже два місяці люди живуть без газу, воду гріють кип’ятильником. Зраз пенсіонери готуються до зими, ходять по лісосмугах збирають дрова.


Газовики кажуть – все законно: вони відрізали людей від палива, бо вони влізли в борги.


Вся проблема в тому, кажуть в районному управлінні праці і соціального захисту населення, що чоловік неправильно зрозумів умови надання субсидії. Щомісяця він мав сплачувати обов'язкову плату — 145 гривень. Субсидія покривала витрати до 307 гривень. Чоловік думав – поки він не напалив більше цієї суми, то платити не треба, газовики просто не пояснили старому, що хоч-не-хоч, а певний мінімум треба обов’язково сплачувати.  


Ображений пенсіонер не хоче слухати пояснень. Він вимагає, аби з нього зняли нарахований борг. Інакше, окрім страйку, чоловік оголосить ще й голодування.


Місцева влада запевняє:  все зроблять, аби в родині пенсіонера був газ. Газовики в свою чергу подали на діда до суду. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У місті Дунаєвці, що на Хмельниччині, пенсіонер оголосив безкінечний  страйк

EXMO affiliate program