У небі над Донбасом з’явилися загадкові кола

21 сентября 2014 г. в 18:23

Жителі різних міст Донбасу спостерігали в небі над населеними пунктами дивні кола. Загадкові кола бачили над Алчевськом, Ровеньками, Брянці, Торезі, Сніжному та інших населених пунктах регіону.


Про це розповідають очевидці у соціальних мережах, повідомляє Galnet з посиланням на Пресу України.


Користувачі Інтернет-мережі висловлюють різні версії походження кіл. Деякі стверджують, що кола є наслідками вибуху на «Укрхімпромі». Очевидці відзначають, що 20 вересня в Донецьку в результаті прямого попадання стався вибух одного зі складів заводу хімічних виробів, який входить в державний концерн «Укроборонпром». Підприємство займалося утилізацією боєприпасів. В результаті першого вибуху сталася детонація, що спровокувало ще один вибух боєприпасів, які зберігалися на території підприємства. Деякі користувачі призводять фантастичну версію появи над Донбасом НЛО, які залишили після себе вихрові «відбитки».


Проте, військові експерти з великою часткою ймовірності стверджують, що сліди в небі залишив розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного призначення ТУ-143 «Рейс». Чия сторона залишила в небі сліди свого перебування, поки невідомо. Але, якщо врахувати, що ТУ-143 «Рейс» був розроблений в СРСР, а Росія є основним спадкоємців Союзу і нині стороною-агресором проти України, то в приналежності даного літального аппартата не доводиться сумніватися.

EXMO affiliate program