У селі Кримське терористи розстріляли сім'ю за підтримку України

24 октября 2014 г. в 17:50

Бойовики знову порушують режим припинення вогню. Вночі і зранку вони продовжили обстріли українських позицій на сході.


Найбільш напруженою була ситуація біля Дебальцевого та прилеглих населених пунктів. Як пройшов день в зоні АТО, в матеріалі Ірини Романової.

Двічі за добу бойовики штурмували наші блокпости біля Березового та Красногорівки, але українські бійці відбили ці атаки, повідомили у прес-центрі РНБО.

Поранено 4 військових. Їх евакуювали до лікарень.

Зранку бойовики двічі атакували з "Градів" диспетчерську вежу донецького аеропорту.

А по обіді в соцмережах з’явилася інформація, що терористи підтягують до аеропорту танки, зенітні установки, міномети. Про передислокацію військ у місті повідомила й Донецька міськрада.

В місті очікували на потужний штурм аеропорту. У самому Донецьку стрілянина не вщухала усю ніч. Пошкоджено газопровід - без палива залишилася котельня видавництва "Донеччина".

Протягом дня "гарячими точками" в зоні АТО залишалися Дебальцеве, Вуглегірськ, Красногорівка, Авдіївка, Гранітне, Ясинувата.

На півдні терористи двічі застосували важке озброєння поблизу Новоласпи Тельманівського району. Із танків бойовики вели вогонь по Павлополю неподалік Маріуполя.

Загалом за минулу добу в зоні АТО поранено 8 українських військовослужбовців. У прес-центрі РНБО розповіли як поводилися бойовики, залишаючи село Кримське на Луганщині.

Після звільнення села виявилося що терористи жорстоко розправились з місцевими мешканцями які підтримували Україну. Батька та сина бойовики катували в підвалі, а 43-річного депутата сільради Генадія Хитренка бойовики розстріляли в дворі рідного будинку за його проукраїнську позицію.

І одразу після звільнення села тут почали ліквідовувати пенсійну заборгованість. Від початку бойових дій із квітня цього року там не було жодних соціальних виплат. Загальний борг лише в Кримському перевищив 5 мільйонів гривень.

"Привезли сюди 5 мільйонів гривень. Квітень, травень, червень, крім липня. Бо в липні "Всевелике військо Донське" пограбувало всі пошти. І грошей нема. Іде інвентаризація і їм виплатять потім", - пояснив глава Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

 

По материалам: podrobnosti

EXMO affiliate program