У Слов'янську знаходять все нові і нові масові поховання

22 июля 2014 г. в 23:47

Ольга Захаренко повернулася у рідне місто Слов'янськ на Донеччині минулого тижня.


 Ще у травні вивезла звідти онуків. Півтора місяці винаймала квартиру у Харкові, пише ГазетаУА .


"Ми у Харкові квартиру зняли до кінця літа. Донька з внуками досі там залишається, - розказує Захаренко. - Багато людей повертаються, але дітей перевезти ще не наважуються. Людям радять не виходити на городи. Поля також можуть бути заміновані. На дачі я востаннє у квітні була. Цього року нічого не садили. Все прийдеться купляти".


За словами жінки, у місті почали відкриватися магазини та аптеки. Більшість з них було розграбовано.


"З людьми працюють лікарі та психологи, - говорить Захаренко. - Ліки людям видають волонтери на вулицях. Є потреба у таблетках для людей з високим тиском і каплях для сердечників. Лікарі дають людям рекомендації, як поводитися у спеку".


Багато знайомих жінки розшукують своїх родичів та друзів.


"У багатьох під час захоплення міста сепаратистами зникли рідні, - розказує Захаренко. – Здебільшого це чоловіки. У когось товариш, у когось – брат чи чоловік. Ці люди часто ходять на опізнання, бо в лісопосадках продовжують знаходити тіла закатованих людей".


У Слов'янську також продовжують знаходити захоронення терористів


"Вчора співробітниця дзвонила. У них біля дитячої площадки на околиці міста виявили братську могилу терористів, - каже Ольга. - Що з їхніми захороненнями робити, ніхто не знає. Вони ж так спішили, що могилу тільки на метр вирили. Воно все розкладається і смердить. Трупний яд може попасти у воду. Багато тіл терористи замінували, коли відступали. На місцевих кладовищах захоронень за червень більше, ніж за останні півроку".

EXMO affiliate program