У Сумах прихожани вчинили самосуд над крадієм

3 октября 2011 г. в 14:26

Той поцупив із храму чудотворну ікону і намагався з нею втекти. Прочани піймали злочинця та влаштували тому судний день. Від служби за упокій крадія врятувала лише міліція.

5.jpg
Інцидент стався в Ілінському храмі. Очевидці розповідають, що до приміщення зайшов молодий чоловік і попросив буцімто причаститися та сповідатися. Поки церквяни готувалися до служби, молодик вирішив поклонитися чудотворній іконі. Однак побачивши срібло та золото, які лежали на образі, хлопця ніби попутав лихий.

Люди відразу помітили крадіжку і хлопця схопили. Прочани забули  християнську терпимість та накинулись на нього з кулаками. Від гіршої долі бідолаху врятувала міліція.

За словами затриманого, він прийшов до храму нібито отримати зцілення. Хлопець страждає на алкогольну та наркотичну залежність, відтак вбачав в цілющій іконі свій єдиний порятунок. На переконання чоловіка, його вчинок прочани просто неправильно зрозуміли.

За пограбування храму наркоману загрожує 4 роки тюрми. Лише за щасливим збігом образ не повторив долі чудотворної Корсунської ікони Божої Матері, яка вважається оберегом Сум та його мешканців. Ікону кілька років тому поцупили із Спасо-Преображенського собору і досі не знайшли.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

У Сумах прихожани вчинили самосуд над крадієм

EXMO affiliate program