У Техасі суд заборонив школярам молитися на випускному

5 июня 2011 г. в 13:17

Суд у техаському місті Сан-Антоніо заборонив учням шкіл в округах Медіна і Бехар молитися на випускному, який відбувся в суботу, 4 червня.

 
Згідно з постановою судді Фреда Бірі, школярам й іншим учасникам урочистого заходу заборонено не тільки молитися на публіці, але і вимовляти в своїх промовах слова, пов'язані з відправленням релігійного культу. Наприклад - "молитва", "амінь", "схилити голови" і тому подібне.

Заборона став підсумком судового розгляду, ініційованого Крістою і Денні Шульц, синові яких належить брати участь у випускному вечорі 4 червня. Батьки школяра подали до суду, вимагаючи виключити з програми заходу релігійну складову. За словами подружжя, молитва на випускному завдала б їх синові "непоправної шкоди".

Як уточнив адвокат сім'ї, підліток ходив до директора своєї школи, з яким намагався вирішити питання в позасудовому порядку, але його прохання залишилися без відповіді.

Освітня влада округу вже почала процедуру апеляції. На думку їхніх представників, видана судом заборона не відповідає вимогам Першої поправки до Конституції США.

Проти рішення судді Бірі виступив і генеральний прокурор штату Техас Грег Еббот. Він пообіцяв допомогти в боротьбі з цією судовою постановою.

"Дивно, що якийсь хлопець ось так взяв, та й скасував традицію, якій стільки ж років, скільки самій Медині", - нарікає місцева школярка. "На випускному я б хотіла говорити від щирого серця", - у свою чергу зізнається інша учениця. Сім'я Шульц і суддя Бірі, вважає вона, позбавили її такого права.

 

У Техасі суд заборонив школярам молитися на випускному

EXMO affiliate program