У Тернополі затримали групу автокрадіїв, що відкривали чужі машини за допомогою автосканера

10 июня 2011 г. в 15:49

Блискучий злочин зіпсувала лише одна деталь. Останню їхню вилазку зафіксувала камера спостереження.

 

Крадії примудрилися скоїти два однакових злочини за кілька годин. Спершу вони обікрали машину, яка була на стоянці поблизу супермаркету. Другою жертвою став власник, який залишив авто на вулиці. В обох випадках машини обчищали, відкриваючи автосканером. Це підказало міліції, що злочинці мали були поблизу авто жертви.


Анатолій Стельмащук, начальник карного розшуку Тернопільського МВ:

Оглянувши авто, і помітивши, що в авто знаходиться барсетка, відкрили дане авто та викрали її. Барсетку і документи викинули, гроші відповідно привласнили.

Натрапити на слід злочинців допомогло відео із камер спостереження в супермаркеті. Об’єктив зафіксував як момент крадіжки з машини, так і автомобіль, на якому зникли злочинці. Після цього авто з крадіями затримали за лічені години.

 

Андрій Матрифайло, начальник Тернопільського МВ:

Після виїзду оперативно-слідчої групи, яка оглянула вказаний автомобіль, було виявлено і вилучено гроші, які були вкрадені в тернополян, та документи на автомобілі.

Затриманими виявились злочинці-гастролери із сусідніх областей. Чоловіки вже неодноразово притягувались до покарання за крадіжки з автомобілів. Однак у тюрмі вони лише вдосконалювали свої навички і після кожного звільнення знову вертались до старого ремесла. За вчинення крадіжок чоловікам світить 6 років тюрми. Відкрити автосканером двері камери у них навряд чи вийде.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

У Тернополі затримали групу автокрадіїв, що відкривали чужі машини за допомогою автосканера

EXMO affiliate program