У Вуглегірську та Дебальцевому точаться запеклі бої

30 января 2015 г. в 17:37

Українські війська і проросійські сепаратисти обмінюються важким артилерійським і танковим вогнем у районі Дебальцевого та Вуглегірська.


В прес-центрі АТО твердять, що бойовики контролюють лише окремі райони Вуглегірська.

Бойовики кажуть, що це місто під їхнім контролем.

 

Суперечливі дані

Весь день надходять суперечливі дані про ситуацію у Вуглегірську.

"Бойовики не припиняють обстрілювати позиції сил АТО та околиці міста (Вуглегірська - ред.)...Зараз у цьому населеному пункті точаться запеклі бої. Інформація про повне захоплення міста терористами не підтверджується. Злочинці контролюють лише окремі райони", - повідомив прес-центра АТО.

Раніше депутат Семен Семенченко, який перебуває недалеко від Вуглегірська, на своїй сторінці в Facebook написав, що Вуглегірськ контролюють сепаратисти.

"Окремі наші опорні пункти тримаються. Атака сталася вчора, після артобстрілу було завдано удару танками по позиціях сил АТО", - повідомив він.

За словами пана Семенченка, в місті є бронетехніка бойовиків, обладнані снайперські гнізда в житлових будинках.

Сепаратисти заявляли, що майже завершили оточення українських силовиків біля Дебальцевого, яке знаходиться за 15 км від Вуглегірська.

Російське агентство "РИА Новости" з посиланням на представника самопроголошеної "ДНР" Едуарда Басуріна повідомило, що в оточенні - близько 10 тисяч людей.

"Не можна сказати, що ми повністю перекрили всі дороги до "котла". Але підрозділи ДНР і ЛНР знаходяться в прямої видимості один від одного, своїм артилерійським вогнем вони можуть перехресно перекривати автошляхи", - заявив бойовик.

 

Семеро загиблих

Тим часом у Донецьку загинули семеро цивільних під час того, як вони отримували гуманітарну допомогу. Також є поранені. В прес-центрі АТО заявили, що стріляли бойовики.

"Представники терористичних угруповань намагаються зірвати мирні переговори, які заплановано у форматі тристоронньої контактної групи", - йдеться у повідомленні прес-центру.

Бойовики звинувачують у загибелі цих людей військових, які обстрілюють Донецьк.

Ще семеро людей, за даними українських силовиків, загинули від обстрілів у Дебальцевому.

"Дебальцеве продовжують обстрілювати бойовики. Попадання в житлові будинки. Вбито семеро людей. Артудари терористів не припиняються", - описав ситуацію керівник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

За добу в зоні спецоперації українських сил проти сепаратистів загинули п'ятеро українських військовослужбовців, ще 23 отримали поранення, повідомив в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

 

По материалам: bbc.co.uk

EXMO affiliate program