У захисників Донецького аеропорту та Пісків з'явився новий ворог

25 октября 2014 г. в 13:31

У захисників Донецького аеропорту та його околиць з'явився новий ворог: до обстрілів бойовиків додалося різке похолодання.

 
Піски на околиці Донецька залишають останні з місцевих мешканців. Вони не тікали від численних мінометних та артилерійських обстрілів, але перед морозом не встояли.

Бійці батальйону "Дніпро-1" кажуть, що минулої ночі вперше відчули цьогорічні осінні заморозки. І не тільки вони, але і їхня зброя.

У бійців нема жодної буржуйки. Аби хоч якось зігрітися, хлопці палять дрова у звичайному мангалі. На столі під захистом бетонних брил у військових найнеобхідніше: гранати для "підствольників" та ящик із медикаментами.

Українські військові кажуть, що уперше після оголошення перемир'я бойовики припинили обстрілювати їхні позиції. Лише вранці стріляли декілька разів з "Градів" та мінометів.

Про те, що це була артпідготовка перед можливим серйозним і великим штурмом - і Донецького аеропорту, і українських позицій у Пісках - хлопці говорять стримано. Вони кажуть, що чутки про можливий наступ бойовиків по всьому фронту точаться не перший день і вони готові дати відсіч ворогу.

А ось зупинити атаку морозу та шаленого вітру буде набагато складніше. Вони вже розпочали штурм українських позицій по всьому фронту. 

 

По материалам: ТСН

EXMO affiliate program