"У генералітеті цього не приховують": озвучена ймовірність наступу ЗСУ на Донбасі

15 ноября 2017 г. в 06:41

Варіант силового звільнення окупованих територій сходу України "не здається в архів".

Таку думку висловив директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива", військовий експерт Павло Рудяков.

Коментуючи слова ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про те, що нібито українська армія готує великий наступ на Донбасі, експерт зауважив: "Мені здається, що це занадто сміливе припущення. Як я розумію, зараз про це не йдеться".

У той же час Рудяков сказав: "У нас ніхто не приховує ні в генералітеті, ні в маршалітеті, ні в політичному керівництві, що ідея миру через перемогу не здається в архів, вона залишається, вона зберігається. Йдуть розмови про так званий хорватський сценарій".

Він визнав: "Зрозуміло, що зараз для цього немає необхідних умов, в тому числі немає військової переваги, яка б дозволяла проводити наступальні операції".

Експерт також не став стверджувати, що в Генштабі ЗСУ вже розробляються відповідні плани наступальних операцій. "Зрозуміло, ми не можемо про це знати, оскільки це глибоко засекречені речі. Але на політичному рівні, як одна з опцій, такий варіант не знімається з порядку денного. Сказати, що це не готується, означало б покривити душею", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, в ході прес-конференції в Донецьку Захарченко сказав, що українська армія на Донбасі активізувала бойові дії нібито в зв'язку з підготовкою до великого наступу.

Обозреватель

EXMO affiliate program