У Києві за участі військових відбулася масова бійка

10 января 2017 г. в 03:01

У ніч на 8 січня в Києві група військовослужбовців влаштувала в Києві масову бійку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник віце-прем'єр-міністра в Кабінеті Міністрів України, співробітник Міноборони Олексій Ліпіріді.

«Вчора вночі в складі самооборони каталися разом з копами по району. Приїхали на черговий виклик – сімейна сварка. Поки кілька патрульних поліцейських пішли залагоджувати конфлікт, ми втрьох стояли на вулиці. Раптово в одному з найближчих закладів виник конфлікт. Народ, людей з 15, висипав на вулицю, і пішла стінка на стінку. А сталося ось що: група молодих осіб років 25-27,добре хильнувши, вирішили висловити свою повагу дівчатам. Це не сподобалося іншим молодим людям років 20-22, і конфлікт переріс у бійку.

Ми побігли до місця події й почали заспокоювати людей.

У них там було все – і кулаки, і ногами в обличчя, і пивний келих замість молотка, і газові балончики, а ми тільки вставали між учасниками конфлікту йрозбороняли їх.

Потім підійшли поліцейські. Потім під’їхала поліція охорони. За деякими ознаками ми зрозуміли, що старші хлопці – військові. Я набрав коменданта Києва і попросив про патрулі», – написав він.

«Але сталося несподіване – за військових заступилися поліцейські і попросили скасувати патруль. Мовляв, з ким не буває. Ок, скасували. Після довгих суперечок офіцери пішли геть. Поліцейські роз’їхалися. Ми ж залишилися ще на місці, і не дарма. Військові повернулися. І знову спрацювала «тривожна кнопка», і знову приїхала поліція охорони, і знову, вже ДСОшники попросили не викликати комендатуру. Мовляв, дайте хлопцям другий шанс, не губіть їх. І знову ми погодилися і дали вже третій шанс», – додав Ліпіріді.

«Хотів би звернутися до військовослужбовців. Ви – наша армія. Армія зараз користується величезною народною підтримкою і має високі рейтинги народної довіри. Ось такі випадки – це пляма. Прошу вас, будьте гідні нашої армії і бережіть свою і її честь», – резюмував Ліпіріді.

Як українські десантники над окупантами поглумилися

zik.ua

EXMO affiliate program