У Києві зловили банду колишніх військових, що здійснила гучні злочини

16 ноября 2018 г. в 23:56

У Києві затримали членів небезпечної банди, яких підозрюють у скоєнні щонайменше 8 резонансних злочинів, в тому числі з використанням РПГ, а також в торгівлі зброєю і вибухівкою.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

У банду входили вісім осіб у віці від 21 до 46 років з досвідом військової служби. У 2018 вони вчинили збройні напади на підприємства і установи. Зокрема, в квітні підпалили і розстріляли з РПГ будівлі "Київміськбуду".

У червні-жовтні члени банди на замовлення зробили масштабні підпали торгових павільйонів на вулицях Декабристів і Срібнокільській, підпал 6 автомобілів на проспекті Григоренка та елітного автомобіля на бульварі Лесі Українки. Також бандитів підозрюють у рейдерському захопленні приватного підприємства.

Зброю і боєприпаси члени банди незаконно вивозили із зони проведення ООС на Донбасі.

"Реалізація боєприпасів відбувалася шляхом облаштування "закладок" у лісопосадці на території однієї з областей. Географічні координати "закладок" надавалися покупцям після внесення ними оплати", - йдеться в повідомленні.

При затриманні у злочинців знайшли автоматичну вогнепальну зброю, 5 пістолетів, глушники до вогнепальної зброї, приціли, велику кількість набоїв, засоби зв'язку, банківськими картки, наркотики та інше.

Затриманим загрожує до 15 років в'язниці.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program