У поліції озвучили нові деталі вбивства Ноздровської

7 января 2018 г. в 00:42

Правозахисниця і юрист Ірина Ноздровська, тіло якої виявили в річці під Києвом, могла їхати додому разом з вбивцею. Цю версію озвучив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Слідству вдалося повністю відтворити пересування Ноздровської перед вбивством. Жінка доїхала до столичного метро "Героїв Дніпра" і пересіла до маршрутки. Це зафіксували камери спостереження.

За словами Аброськіна, версія про причетність до вбивства Дмитра Россошанського залишається пріоритетною для слідства. Активісти завтра збираються у обласного управління поліції вимагати об'єктивного слідства.

Нагадаю, тіло Ірини Ноздровської знайшли 1 січня в одній з річок під Києвом. Жінка була повністю оголена, на тілі експерти виявили колоті рани.

Раніше в поліції озвучувалися версії мотиву злочину. Правоохоронці відкидають ймовірність самогубства і вважають, що, найімовірніше, вбивство пов'язане з її професійною діяльністю, насамперед через її участь в справі щодо загибелі її сестри в ДТП.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри – Світлани Сапатінської, яку в с. Демидів 30 вересня 2015 року на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт. В травнеі 2017 року Россошанського засудили до семи років ув'язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program