У поліції Варшави спростували інформацію про те, що нібито українці побили поляків за відмову вигукнути «Слава Україні»

27 августа 2023 г. в 07:00

У поліції Варшави спростували інформацію про те, що нібито у Варшаві українці побили поляків за відмову вигукнути гасло “Слава Україні”.

Відтак, у соцмережах поширюють відео, на якому видно сутичку між групою чоловік і чути слова “Слава Україні”.

Відео складається з двох частин. На першій чутно, як група осіб в розмові з поляками вигукує “Слава Україні”. Один з присутніх тримає український прапор. У другій частині відеоролика відбувається сутичка.

Цей інцидент прокоментували у поліції Варшави й зазначили, що серед групи людей на відео громадян України не було.

Однак вони підтвердили, що дійсно у ніч із четверга на п’ятницю вони отримали повідомлення про агресивно налаштовану групу чоловіків на варшавській набережній.

“Через кілька хвилин після телефонного дзвінка на місці з’явилися працівники поліції. Вони перевірили документи у 13 осіб, серед яких були громадяни Грузії, які поводили себе агресивно. Серед присутніх не було громадян України. Також на місце приїхала швидка допомога, однак медична допомога нікому не знадобилася. Про скоєння злочину також ніхто не повідомляв. У зв’язку з оприлюдненим у соцмережах відео, яке свідчить про те, що міг бути скоєний злочин, ведеться розслідування Окружної комендатури поліції Варшави. Станом на сьогодні у цій справі ніхто не подав заяву”, – йдеться у заяві поліції Варшави.

bukvy.org

EXMO affiliate program