У військкоматі Тернополя побили мобілізованих

8 октября 2023 г. в 18:40

Державне бюро розслідувань (ДБР) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про побиття у військкоматі на Тернопільщині після оприлюднення у мережі відповідного відео. Про це з посиланням на коментар відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області повідомляє тернопільський ресурс 20minut.ua у неділю, 8 жовтня.

Читачі надіслали відео з побиттям мобілізованих у військкоматі Тернопільщини та у коментарях назвали працівника ТЦК, який вчиняє такі дії. Це вже третій подібний запис за два дні, зазначає видання.

"Читачі у коментарях до відео на телеграм-каналі "20 хвилин" повідомляють, що б’є людей працівник Тернопільського ТЦК та СП Андрій Я. (редакції відоме його прізвище, але ми поки не маємо права його розголошувати — прим. авт.). На відео видно, як і інший чоловік у формі поруч кулаками "товче" ще одну людину на ліжку", - сказано у повідомленні.

Працівники поліції поінформували ДБР, яке внесли відомості про події на Тернопільщині до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нагляд за розслідуваннями здійснюватиме військова прокуратура, наголосили у поліції. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал опублікував звернення до працівників військкомату та закликав поважати мобілізованих. Також Надал закликав повідомляти громадян про подібні випадки у військову прокуратуру та поліцію.

EXMO affiliate program