Українська артилерія зірвала просування російсько-терористичних військ у районі Маріуполя

23 сентября 2014 г. в 08:41

Як повідомляє керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, у зоні конфлікту на Донбасі впродовж ночі з 22 на 23 вересня знизилася активність російсько-терористичних військ. 


Разом із тим, протягом учорашнього дня залишалася напруженою ситуація в районі Луганска і Щастя, а також Донецька, Дебальцевого, Красногорівки, Мар'їнки, Новотроїцького та Широкіного Донецької області.

Після виведення певної частини російських військ із Донбасу, на українській території залишається не менше 4 батальйонних тактичних груп військ РФ. Спостерігається виведення на територію Росії частини техніки, однак важке озброєння не виводять.

У районі Луганска за допомогою російських фахівців і перекинутих з РФ засобів створено ешелоновану систему протиповітряної оборони. Перед цим таку систему створили в районі Донецка.

Керівництво "ЛНР" розпорядилося, щоби бойовики розпочали "полювання" за документами українських військових. У полонених і загиблих українських військовослужбовців вилучають військові квитки, посвідчення особи і ін.

Учора, 22 вересня, в районі Маріуполя просування російсько-терористичних військ зірвала українська артилерія поблизу Комінтернового. Після цього противник перейшов до тактики рейдових дій силами невеликих (10-20 осіб) тактичних підрозділів. Російські військовослужбовці, які діють на цьому напрямку, переодягнені в місцеве "ополчення".

Одночасно впродовж учорашнього дня відзначалися бойові зіткнення в районі Новотроїцького. Російсько-терористичні війська намагалися вийти до Волновахи для подальшого просування на південь, до угруповання своїх військ у районі Новоазовська. Їх успішно стримували українські війська.

Відзначається активне переміщення вантажів. Протягом останньої доби в Донецьк прибула під посиленою охороною колона зі 6 вантажних автомобілів, про вміст вантажу місцевим бойовикам не повідомляють. Одночасно через пункт пропуску "Ізварине" під посиленою охороною на територію Росії виведено 3 колони вантажних автомобілів, у складі колони також зафіксовані БТР.

Попри відносно спокійну ніч у зоні протистояння протягом попереднього дня терористи провели декілька десятків обстрілів позицій українсмьких військ зі стрілецької зброї, мінометів, ствольної і реактивної артилерії. Зокрема:

- 7 разів обстріляно позиції наших військ в аеропорту "Донецьк";

- 4 рази бойовики намагалися штурмувати опорний пункт наших військ поблизу Некішіного. Всі спроби відбиті, противнику з втратами довелося відступити;

- 3 рази обстріляно з мінометів і реактивних систем залпового вогню порний пункту сил АТО поблизу Малоорлівки, спроба терористів штурмувати позиції опорного пункту успішно відбита.

- 2 рази бойовики завдавали вогневий удар по ТЕС у місті Щастя, Луганської області.

Також обстріляно позиції наших військ поблизу Мар'їнки, Авдіївки, Трудівського, Гранітного, Красногорівка, Пісок, Дебальцевого, Гострої могили, Шум, Орлово-Іванівки, Приморського, Гнутового, Талаківки.

 

По материалам: portala4

EXMO affiliate program