Українська міліція вирішила стати поліцією, щоб отримувати більше грошей

28 апреля 2011 г. в 09:21

Нинішні міліціонери запевняють, що коли стануть поліцейськими, то не братимуть хабарів, нікого не катуватимуть, і навіть захищатимуть громадян від бандитів.

 

В Україні вперше презентували законопроект про перейменування міліції. Його автори - профспілкові керівники МВС , стверджують, що поліцейські не братимуть хабарів , нікого не катуватимуть, і навіть захищатимуть громадян від бандитів. А головне – отримуватимуть більшу зарплату.

"Всі порушення відбуваються в міліції через брак грошей. У простого міліціонера зарплата близько 2 тисячі гривень. Це ганьба для держави." - заявив голова профспілки, один з авторів проекту, Анатолій Онищук.

Кілька років тому таку вдалу реформу провели у Грузії. У Росії поліція вже два місяці. Та поки що відзначилася лише курйозами з абревіатурами.

Прихильники поліції в Україні абревіатур іще не складали. Але кажуть: від слова "міліція" громадян давно тіпає.

ЗА ПЕРШІ ТРИ МІСЯЦІ 2011 РОКУ В МІЛІЦІЇ ПОМЕРЛИ 15 ЛЮДЕЙ

Автори вважають: міліціонера чесним зробить висока зарплата і громадський контроль. Щоправда, скептики кажуть, що, як міліцію не називай, краще працювати не стане.

Проте зміни очікуються. У поліцію приймуть не всіх. Лише тих, хто пройде конкурс, тобто – кращих.

Автори проекту апелюють до обіцянки президента реформувати систему, а також до європейських канонів. Вони переконані: до поліції довіра в народу буде більшою.

 

Источник: tsn.ua

 

Українська міліція вирішила стати поліцією, щоб отримувати більше грошей

EXMO affiliate program