Українські військові поговорили із "заблудлими" під Луганськом псковськими хлопцями

1 октября 2014 г. в 01:34

Українські військові 30 серпня неподалік від Луганська захопили в полон двох російських солдатів.


Українці зняли відео, на якому звертаються до полонених.

 

Відео допиту опублікував у своєму Facebook журналіст Леонід Швець.

 

"Записано 30 серпня, десь під Луганськом. Полонені російські військовослужбовці: прапорщик Бураков Володимир Ілліч, технік взводу, в/ч 32515, і невідомий бурят", - написав журналіст. Невідомий бранець не мав при собі документів.

 

Українські військовослужбовці звертаються до полонених російських солдат з питанням навіщо вони приїжджають воювати до України: "Це псковські хлопці. Мужики, ви ж Афганістан пройшли. Ху*і ви на нас лізете?"

 

Нагадаємо, влада РФ не визнає того, що в Україні воюють військовослужбовці Росії, заявляючи, що в конфлікті на сході України брали участь добровольці з числа росіян.

 

Раніше повідомлялося, що депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков виклав у своєму "Живому журналі" відповідь Міноборони РФ на запит щодо участі російських військових у протистоянні на Донбасі. Заступник міністра оборони Росії Микола Панков відмовився дати чітку відповідь, назвавши повідомлення про участь військових РФ на Донбасі "чутками", які поширюють переважно українські та західні ЗМІ. Панков також зазначив, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі.

 

У МЗС України, коментуючи відповідь Панкова, заявили, що Міноборони РФ припинило заперечувати участь своїх збройних сил у протистоянні на Донбасі.

 

"Заступник міністра оборони Росії не дав конкретної відповіді практично на жодне з поставлених запитань, що, в принципі, нас не здивувало. Сигналом, який справді заслуговує на увагу, є те, що він не став прямо заперечувати участь російських військовослужбовців у бойових діях на Донбасі, обмежившись відомою "мантрою" про те, що "Російська Федерація не є стороною конфлікту", - сказав речник МЗС України Євген Перебийніс.

 


По материалам: newsru

 

EXMO affiliate program