Українські підприємства "подають патрони" російської оборонці

17 октября 2018 г. в 23:38

Офіційно Російська Федерація визнана в Україні агресором та оккупантом, але якщо якщо торгівлю вугіллям та ПММ з нею ще можна зрозуміти чи виправдати, то пояснити поставки російським військовим підприємствам сировини для виробництва титану — ільменіту та рутилу неможливо.

Про це у своєму матеріалі пише Денис Казанський.

"Серед покупців української титанової сировини в українських гірничо-збагачувальних комбінатів, що входять до державної ПАТ "ОГХК", можна побачити низку російських компаній. Найбільший інтерес у цьому випадку становить підприємство "ВСМПО-АВІСМА" - дочірня структура великого виробника зброї - корпорації "Ростех". Таким чином, за фактом ми бачимо, що українська державна компанія ПАТ "ОГХК" абсолютно спокійно продає російській державній корпорації "Ростех" титанову сировину для виробництва зброї. Яка потім, очевидно, застосовується проти наших же військових на Сході України", - пише журналіст.

На його думку, найбільш кричущим фактом у торгівлі сировиною з Росією є саме те, що відбувається вона через урядові, а не приватні структури.

"Сумно усвідомлювати, що надає потрібну сировину російському Ростеху не якийсь там Медведчук або Мураєв, а нібито патріотичний український уряд. Рішення про призначення менеджменту на титанових ГЗК приймається у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, яке очолює представник Народного фронту Степан Кубів. Але в міністерстві ніби не помічають проблеми, і наполегливо продовжують торгувати ільменітом з Росією через австрійські фірми, засвічені в скандалах та кримінальних справах. На публіку закликаючи посилити санкції проти Росії і ввести з нею візовий режим, за фактом представники Народного фронту заробляють на поставках сировини російському виробнику зброї", - додає Казанський.

Дії нинішніх українських можновладців, вважає він, викликають чітку аналогію з їхніми попередниками з команди Януковича.

"Залишається тільки констатувати, що за патріотичною риторикою нинішніх можновладців найчастіше можна побачити той самий антиукраїнський виворіт, що був і в їхніх попередників", - підсумував журналіст.

Апостроф

EXMO affiliate program