Український дипломат Коновалов не бив стюардесу "Аерофлоту": руки були зайняті

5 апреля 2011 г. в 14:06

Співробітник МЗС України отримав догану через інцидент, який стався між ним та бортпровідницею "Аерофлоту".

 Начальник відділу міжнародних договорів МЗС України Володимир Коновалов заперечив, що він нібито вдарив російську стюардесу на борту рейсу авіакомпанії "Аерофлот" – "руки були зайняті дипломатичною поштою".

Раніше деякі ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що український дипломат дозволив собі абсолютно недипломатичну поведінку по відношенню до російської бортпровідниці. НП нібито сталася на борту рейсу SU542 авіакомпанії "Аерофлот".

За словами стюардеси Ірини Щербакової, Коновалов ображав персонал лайнера і погрожував бортпровідникам розправою, а потім дуже сильно вдарив її.

Проте за словами дипломата, ця ситуація виглядала абсолютно по-іншому – нібито нетверезий стюард вирішив "вказати йому його місце". Відповідаючи на питання, чи штовхав він стюардесу, дипломат сказав: "Як? У мене руки були зайняті. Я адже перевозив дипломатичну пошту. У мене при собі був кур'єрський лист, що підтверджує, що я дипломатичний кур'єр. Як ви собі це уявляєте - битися, маючи на руках документи, підписані президентом і міністрами".

Водночас, МЗС України проаналізувало інцидент і змусило Коновалова вибачитись за свої дії. "Відбулась телефонна розмова Коновалова з цією стюардесою, в ході якої він просив вибачення за інцидент, пов'язаний з рівнем обслуговування, що не сподобався йому", - розповів прес-секретар МЗС Дмитро Дикусаров.

"Враховуючи традиційну вимогливість МЗС до дій українських дипломатів, Володимиру Коновалову було оголошено усну догану", - додав прес-секретар. Таким чином, за словами Дикусарова, МЗС вважає інцидент вичерпаним.

 

Источник: tsn.ua 

 

Український дипломат Коновалов не бив стюардесу "Аерофлоту": руки були зайняті

EXMO affiliate program