Українці можуть втратити один з трьох національних драматичних театрів

2 ноября 2011 г. в 18:50

Львівському театру імені Марії Заньковецької вже 150  років, у нього статус національного, а саме приміщення визнано пам’яткою архітектури. Востаннє театр реставрували 70 років тому. Зараз будівля може впасти – кажуть спеціалісти. І це при тому, що гроші на реставрацію уряд обіцяє вже 20 років поспіль.  

7.jpg
Багато приміщень театру Заньковецької тепер зачинено, репетиції там не проводять. 
Гроші від уряду національний театр отримав один раз – суми  вистачило лише на укріплення фундаменту. Театрали кажуть – треба терміново реставрувати ще й дерев’яні палі, які вже прогнили.

В обладміністрації запевняють –  гроші на ремонт театру знайдуть. Проблема в іншому - споруда має спільні стіни з іншим будинком, житловим. У житловому будинку, який має спільну з театром стіну теж не усе гаразд. Починати реставрацію театру неможливо, допоки не відселять жильців будинку. Люди чекають на нові помешкання вже 10 років, і не вірять, що колись отримають їх. А тим часом руйнуються обидві будівлі.

Реставрація театру та квартир триватиме щонайменше 7 років – кажуть чиновники. Куди діватися акторам поки сцена буде закрита – не відомо. Театрали побоюються, що втратять роботу.

Зараз чиновники підраховують скільки коштів треба, аби врятувати театр Заньковецької, та обіцяють  знайти альтернативні приміщення як для акторів, так і жильців сусіднього будинку.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Українці можуть втратити один з трьох національних драматичних театрів

EXMO affiliate program