Українці у Підмосков’ї викрали дружину Дудаєва, надуривши ФСБ, – учасник подій

9 мая 2014 г. в 22:04

Президент Чеченської республіки Джохар Дудаєв ще у 1994 році намагався привернути увагу цілого світу до такого страшного явища як «русизм». Він казав, і про те, що ця, фактично, державна ідеологія Кремля несе цивілізованому людству небезпеку не меншу, аніж фашизм у 30-40-их роках.


Більше того, Дудаєв ще 20 років тому попереджав: після того, як Москва «наведе порядок» на Кавказі, то почне інтервенцію у Криму. Дуже шкода, що Джохара тоді не почули.


Так історик, директор київського Музею радянської окупації Роман Круцик у розмові з ведучим телевізійного інформаційно-аналітичного альманаху «Історична Правда з Вахтангом Кіпіані» згадує про особисті спогади від поїздки у Чеченську республіку у 1994 році. Тоді він мав нагоду ґрунтовно бесідувати з лідерами самостійницького руху чеченців – Джохаром Дудаєвим і Шамілем Басаєвим.


Також в ефірі «Історичної Правди» Роман Круцик вперше розповідає про майже фантастичну історію – як українці виставили дурнями офіцерів російських спецслужб. І сталося це в околицях Москви.


Після тривалої підготовки спецоперації фізичного знищення президента Чеченської республіки Джохара Дудаєва у 1996 році, ФСБ захопило у заручники і його дружину – Аллу. Жінку вбити не наважилися, її перевезли у Підмосков’я. І там вона перебувала фактично під домашнім арештом.


«Ми організували групу відчайдушних українських патріотів, які біля цього будинку блискуче провели операцію викрадення Алли Дудаєвої з-під носа у «ефесбешників». Наші хлопці розіграли «спектакль», влаштували ніби «пияцьку бійку» під будинком. Охорона будинку втрутилася, а у той час з іншого боку будівлі наші люди вже виводили Аллу Дудаєву на вулицю», – так Р. Круцик розповідає про перебіг операції звільнення українцями дружини чеченського лідера з російського полону.

 

По материалам: zik

EXMO affiliate program