Українці вдвічі переплачують за послуги ЖКГ

8 октября 2011 г. в 14:19

Лише кожна друга гривня, сплачена за житлово-комунальні послуги, погашає витрати за реально надане тепло, гарячу воду та інші компослуги, заявив експерт з енергетичних питань, голова громадської організації Комітет енергетичної незалежності України Іван Надєїн.

 15.jpg
"Головна причина - у великих втратах в тепломережах, низькому коефіцієнті корисної дії котлів та іншого обладнання, а також бажання комунальних організацій списати всі свої планові та позапланові витрати на споживачів", - переконаний він, пише ЛІГАБізнесІнформ .

Змінити ситуацію можна буде тільки у випадку, якщо ринок ЖКГ буде виведено з тіні, каже Іван Надєїн. "Реформа ЖКГ не відбудеться до того часу, поки не буде створена система моніторингу та обліку споживання енергоресурсів. Коли можна буде чітко простежити, які послуги і в якому обсязі отримав споживач, скільки енергоресурсів витрачено на одну гігакалорію тепла, тоді і почнеться процес модернізації, а також створення нормальних ринкових умов у галузі ", - сказав він.

За його словами, впровадження такої системи дозволить якщо не знизити, то, як мінімум, не підвищувати тарифи на ЖКП.

Нагадаємо, тарифи на послуги ЖКГ для населення в ході опалювального сезону 2011-2012 років підвищуватися не будуть, вирішили в Національній комісії, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг.

 

Источник: ТСН

 

Українці вдвічі переплачують за послуги ЖКГ

EXMO affiliate program