​Українців шокував “ринок рабів” у Лівії (відео)

19 ноября 2017 г. в 21:51

У мережі з’явилося відео з “ринку рабів” у Лівії, на якому продавали та купляли африканських біженців. Це викликало обурення у міжнародної спільноти, а Африканський Союз закликав до активних дій.

Відео з’явилося в ефірі телеканалу “CNN“, передає “Народна Правда“.

На ньому видно, як на аукціоні продають молодих людей з Нігеру та інших африканських країн для робіт у полі або на підприємствах. Біженців з Африки утримують у нелюдських умовах.

За даними журналістів, середня ціна одного “раба” становить 300-400 доларів.

За попередньою інформацією, це відео було зроблене у місті Сабрата на півночі Лівії. Цей населений пункт є одним з головних транзитних “хабів” для мігрантів з Африки, які хочуть дістатися Європи. Місцеві контрабандисти контролюють місто та його околиці. Вони заробляють на нелегальному перевезенні біженців до південної Європи.

Відео з “ринку рабів” викликало обурення в африканської спільноти. Президент Африканського Союзу Альфа Конде закликав світ до активних дій. Він вимагає в лівійської влади розслідувати цей інцидент. Лівійський уряд заявив, що розпочав розслідування. Утім він не має контролю над цією територією.

Інформація про зростання работоргівлі в Лівії на тлі збройного конфлікту в країні з’явилася ще у квітні цього року. Тоді Міжнародна організація з питань міграції заявила, що зібрала докази фактів торгівлі людьми на північному узбережжі Лівії. Центральним було саме місто Сабрата.

Загалом, за даними ООН, потік біженців з Лівії до Європи становить понад 700 тисяч осіб щороку. Для стримування потоку мігрантів ЄС навіть розпочав військово-морську операцію у Середземному морі для боротьби з контрабандистами. Втім головною проблемою є неконтрольованість лівійських кордонів та відсутність тамтешньої влади.

Работоргівля у Лівії почала процвітати там після падіння уряду Муаммара Каддафі у 2012 році та початку громадянської війни. Цілі регіони країни залишилися без контролю з боку влади, а поліція та армія були розвалені. Через це Лівія стала основною країною, через яку біженці з Африки потрапляли до Європи на човнах через Середземне море. Чимало з них були затримані контрабандистами. З них зробили рабів і продавали на аукціонах.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program