Усі полонені до Різдва повинні бути вдома – Порошенко на нараді із силовиками

14 декабря 2014 г. в 16:17

Президент України Петро Порошенко провів сьогодні нараду із керівниками силових відомств.


Як повідомляє прес-служба Президента України, глава держави позитивно оцінив режим припинення вогню, який було розпочато 9 грудня і  зазначив, що в цілому припинення вогню дозволило посилити українські позиції і забезпечення військовослужбовців на лінії оборони.

«Мужність українських Збройних Сил, ефективність роботи інших силових підрозділів дозволили нам за короткий час зробити технічне переозброєння, відновити боєздатність частин, наростити кількість і на сьогоднішній день продемонструвати, що Україна – сильна держава. Бо мир можуть забезпечити лише сильні Збройні Сили», – наголосив Президент.

Разом з тим, він наголосив на необхідності активізації роботи зі звільнення заручників, які перебувають у полоні бойовиків та на території Росії.

«Вимагаю чіткої, скоординованої роботи між Службою безпеки і Міністерством закордонних справ щодо прискорення повернення наших додому. Завдання ставиться таке, що до Різдва всі, хто є у списках, а їх сьогодні більше 600, мають повернутися додому», - сказав Глава держави, звертаючись до голови Служби безпеки України.

Не менше зусиль СБУ має докласти і до пошуку зниклих безвісти громадян, додав він.

Президент відзначив роботу Державної прикордонної служби. Зокрема, в частині проведення операції щодо відновлення українського контролю над Арабатською стрілкою і зазначив, що чекає результатів на Чонгарі.

«Кожен кілометр української землі – це надзвичайно важливо для нас», – підкреслив Президент зазначивши, що перенесення кордону контрольованої території більш, як на 8 кілометрів, дозволило фактично делімітаризувати Арбатську стрілку, звільнити ГРП і тим самим відновити забезпечення газом Генічеська.

 

По материалам: В голос

EXMO affiliate program