«Усім жертвам «Хеліксу» грошей не повернути» – Олександр Богомол (відео)

18 января 2017 г. в 21:26

Майже 28 мільйонів гривень, а якщо бути абсолютно точними 27 млн 632 тис. 214 грн – саме стільки збитків завдали 350-ти потерпілим, які від початку розслідування оборудок керівників фінансової піраміди «Хелікс» написали заяви до поліції.

Відшкодувати усім жителям Тернопільщини та інших областей усі втрачені ними гроші навряд чи вдасться, вважає начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, у грудні 2016-го правоохоронці у Тернополі затримали трьох керівників «Хеліксу» – Дмитра Нагуту, Романа Фелика і Богдана Воронцова. За рішенням суду, вони усі мали перебувати впродовж двох місяців під вартою, але внесли застави і вийшли на волю.

– Накладено арешт на автомобілі, їх середньоринкова вартість – приблизно 12 млн грн. За таку суму, у разі позитивного рішення суду, вони, звісно, не продадуться, але будемо мати змогу допомогти потерпілим, – стверджує Олександр Богомол. – Квартири і будинки, що належать підозрюваним і на які наклали арешт, а отже, уникнути відповідальності у разі конфіскації майна не вдасться, «тягнуть» ще на 15 млн грн. Крім того, нами вилучено готівки у різних валютах на суму майже 1 млн грн. Незначні суми також арештовані на рахунках підозрюваних.

Розслідування ще триває, адже правоохоронці намагаються встановити точну кількість потерпілих, наголошує головний поліцейський краю. Натомість слідство щодо самих керівників «Хеліксу», за його словами, було завершене ще до їх арешту.

– Триває технічна робота – збираємо матеріали і встановлюємо точну кількість потерпілих. Проводяться експертизи, – додає він. – Розслідування, що підтвердило б злочинні дії трьох підозрюваних, було проведене ще до їх затримання. Тобто уже під час арешту ми точно знали, що прокурор підпише підозру і визнає, що є достатньо доказів існування шахрайської схеми фінансової піраміди.

Поліцейський пообіцяв перевірити і новий офіс «Хеліксу, який відкрили нещодавно. Щоправда, Олександр Богомол сумнівається, що там буде що арештовувати. Мовляв, судячи із фото, там – «два столи, кілька стільців і шампанське у пластикових стаканчиках».

teren.in.ua

EXMO affiliate program