В Азербайджані народилася дитина невідомої статі

20 апреля 2011 г. в 10:59

Лікарі не можуть визначити стать немовляти. Кажуть, це пов'язано з тим, що під час вагітності породілля приймала гормональні препарати.

 

У селі Амсар Гишлаг Гусарського району Азербайджану з'явилася на світ дитина, чию стать не в змозі визначити лікарі.

Вага немовляти, народженого 12 квітня в сім'ї Гурбановим, становить 3600 грамів, зріст - 50 см. В даний час дитина харчується грудним молоком. За словами матері дитини, за результатами ультразвукового дослідження під час вагітності було відомо, що буде хлопчик.

Під час пологів лікарі за зовнішнім виглядом породіллі визначили, що в неї буде дівчинка. У дійсності ж стало невідомо, до якої статі належить дитина. При цьому суть аномалії місцеві ЗМІ не роз'яснюють.

Після народження дитини лікарі рекомендували відвезти її в Баку. Столичні лікарі, у свою чергу, виявилися безпорадними перед дефектом.

Лікар-генетик Центральної клінічної лікарні Сехер Ісмаїлова стверджує, що таке явище спостерігається в одного з 2000 новонароджених. "У таких випадках проводиться операція з метою усунення аномалії. Але в даному випадку це представляється трохи складним, оскільки у дитини стать невизначена", - додала Ісмаїлова.

За словами лікаря-генетика, після проведення необхідного обстеження буде відомо, до якої статі належить дитина. Для цього потрібно здати хромосомний аналіз.

Що ж стосується того, що дитина народилася з дефектом, лікарі припускають, що це пов'язано з тим, що під час вагітності породілля приймала гормональні препарати або ж зі спадковими факторами.

Хірург Науково-дослідного інституту педіатрії Гюндюз Агаєв вважає за можливе усунення дефекту шляхом операції. Однак батьки дитини від цього відмовилися.

 

Источник: aze.az

 

В Азербайджані народилася дитина невідомої статі

 

 

EXMO affiliate program