В Измаиле представители Госфлотинспекции обвиняют дельцов в попытке построить частный речной порт

21 сентября 2011 г. в 18:35

Одеська область, Ізмаїл – це прикордонне портове місто на березі Дунаю, за триста метрів від румунського кордону. Тиждень тому тут на набережній, прямо на міському пляжі, з’явилася важка техніка.

19.jpg

 

Вздовж води насипали вал, поставили бетонні блоки, пляж засипали землею.  Першими тривогу підняли рибаки, вони зрозуміли, що на тому місці, де раніше ловився сом, тепер починається масштабне будівництво.

Віталій Павлович - проти забудови:

 

 

Я вообще не понимаю, как так можно делать. Поспиливали деревья, люди отдыхали здесь – рыбачили, а они видите что творят. Ужас прямо.


Крім цього, за розповідями місцевих, бульдозери підняли той шар ґрунту, під яким і досі зберігаються боєприпаси часів війни. Саме на цій території колись були німецькі військові частини, а ще раніше – у 18ст. – турецький гарнізон.


На всі ці скарги відреагували працівники Держфлотінспекції України та чиновники Ізмаїльського порту, який за кілька метрів від місця забудови. Спеціалісти кажуть – все це нагадує спробу звести тут величезний причальний комплекс. Але ні документів, ні дозволів на роботи у забудовників немає, і найважливіше – це будівництво може зруйнувати нині існуючий порт. Восени  рівень води підвищиться і всю землю разом з бетонними блоками може змити на причали Ізмаїльського порту.


Олег Новицький, начальник інспекції державного портового нагляду Ізмаїла:

Все что здесь наворочено -  земля, ее поднявшаяся вода смоет и отложит ниже – в районе порта. Отложение осадков в районе порта грозит дноуглубительными работами.


Але найбільшу небезпеку становлять ці бетонні блоки – говорять спеціалісти. Якщо їх віднесе течією на фарватер  – то у нас є всі шанси стати свідками корабельних аварій і міжнародних скандалів.  По цій ділянці річки день у день проходять десятки іноземних барж.


Володимир Варюшкін, начальник Дунайського регіонально ре представництва Держфлотінспекції України:
Скорость течения достигает восьми километров в час. И этот мощный поток может эти блоки просто снести на фарватер – и создать опасность судоходству.


У свою чергу представники компанії-забудовника – це товариство з обмеженою відповідальністю – показують дозволи Ізмаїльського міськвиконкому на розробку проекту з будівництва яхт-клубу. Забудовники кажуть – їм треба негайно (до початку дощів) укріпити тут берег, а вже потім вони почнуть створювати проект і отримувати дозволи, які, власне, й зможуть показати журналістам.


Дмитро Шидерев, забудовник:
На строительство яхт-клуба проекта ещё нет – но проект делается. Есть предпроектное работы – поэтому для того что бы строился яхт-клуб нужно берегоукрепление.


Але в держфлотінспекції всі пояснення називають не більше, ніж окозамилюванням.


Володимир Варюшкін, начальник дунайського регіонально го представництва  Держфлотінспекції України:

Это все не соответствует действительности – сначала делается проект, а потом делаются работы. Должно быть согласование со всеми госорганами. Отсутствует разрешение, проект, и все остальные разрешительные документы от экологической службы, от всех надзорных организаций. 


Представники Держфлотнагляду звернулися до транспортної прокуратури, вона зараз проводить перевірку і відповідно забудову берега призупинено.


Андрій Стоєв, прокурор Дунайської транспортної прокуратури:
Нами розпочато перевірку за даним фактом, надіслано через прокуратуру одеської області вимоги щодо проведеня перевірки законності, щодо дій забудовника та службових осіб контролюючих органів. 
 
Якщо прокуратура підтвердить, що забудова причального комплексу незаконна, то порушникам доведеться вивезти і насипану землю, і бетонні блоки якомога швидше – до затяжних дощів. І плюс до цього – ще й заплатити штраф.


Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Измаиле представители Госфлотинспекции обвиняют дельцов  в попытке построить частный речной порт

 

EXMO affiliate program