В Києві був замовлен розбійний напад на підприємця

13 апреля 2012 г. в 18:35

Виконавці  могли при опорі побити підприємця  і, навіть, прострелять йому ногу

 

Мешканця столиці, який вирішив замовити розбійний напад на свого знайомого, викрили працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУМВС України в м. Києві.

  

- До нас  надійшла інформація про те,  що  деякий  громадянин шукає виконавців розбійного нападу на свого колишнього ділового партнера, - розповідає начальник київського УБОЗ  полковник міліції Олександр Плужник.  - 26-річний замовник колись працював  з цим чоловіком, але їх шляхи розійшлися. Згідно задуму організатора, найманці повинні були проникнути у житло 30-річного комерсанта, заволодіти його комп’ютерною технікою з базами даних, телефоном та цінними речами. При цьому замовник, який пообіцяв виконавцям гонорар у розмірі 20 тисяч доларів США,  вважав цілком природним, якщо при відмові  віддати  власне майно виконавці  поб’ють підприємця  і, навіть, прострелять йому ногу!   

 

Правоохоронцям вдалося попередити розбійний напад. Пізнім вечором в одному з кафе майже в центрі міста  замовнику передали   «докази» виконаної роботи.  Після цього наступив останній етап міліцейської операції: за допомогою  спецпідрозділу  «Сокіл»  зловмисника  затримали. Це стало справжньою несподіванкою для молодого чоловіка і  вчинити спротиву він не встиг.

Наразі  порушено кримінальну справу  за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій), ведеться слідство. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді  позбавленням  волі   на   строк   від   восьми   до п'ятнадцяти років.

EXMO affiliate program