В "ЛНР" не відновлюватимуть закриті шахти. Гірників відправляють до Сибіру

17 апреля 2015 г. в 11:25

На відновлення роботи закритих шахт в самопроголошеній "Луганській народній республіці" немає коштів. Шахтарям запропонували їхати до Сибіру.


Про це повідомляє Informator.lg.ua .


"11 квітня в Ростові (Російська Федерація) зібралися керівники паливно-енергетичної промисловості від російської і "республіканської" сторони. На переговорах були присутні заступник Міністра енергетики Росії Анатолій Яновський, заступник Міністра регіонального розвитку Росії Сергій Назаров, також приїхали самопроголошені "міністри", відповідальні за вугільну промисловість, з "ЛНР" і "ДНР", - повідомляє агентство з посиланням на власні джерела.


Представники з Російської Федерації заявили, що закриті шахти відновлювати найближчим часом ніхто не буде, так як на їх утримання немає коштів. Вони зажадали від керівників вугільних підприємств бізнес-плани.


"Російський уряд готовий фінансувати лише потенційно прибуткові шахти, а ті, які не зможуть довести свою спроможність - будуть закриті", -  заявили путінські міністри.


Крім цього, російські чиновники заявили, що постраждалим від обстрілів робочим шахтам також не слід чекати фінансової допомоги. Замість вкладення ім коштів, представники міністерств Росії запропонували виділити ділянку в Сибіру, ​​який могли б освоїти шахтарі з Луганської області, які залишилися без роботи.

EXMO affiliate program