В м. Києві затримано квартирника, який використовуючи викрутку вдирався в чуже помешкання

2 апреля 2012 г. в 15:00

Молодик був досить спостережливим - ніколи не залишались поза його увагою вікна, кватирки в яких були відкриті, або металопластикові вікна поставлені на провітрювання

Оперативниками Дніпровського районного управління затримано 32-річного киянина за ряд крадіжок з квартир. Чоловік два місяці, як звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічні злочини. Через декілька днів взявся за старе. Оскільки він наркозалежний, то більша частина коштів, отриманих від виручки за крадене, йшла на придбання чергової дози. Але, як «справжній чоловік», молодик не забував дбати про свою сім’ю. Його мати та сестра знали, що він ніде не працює, але зайвих питань з приводу, де беруться гроші, не ставили.

 

Зловмисника цікавили лише квартири, розташовані на першому поверсі.  Молодик був досить спостережливим. Ніколи не залишались поза його увагою вікна, кватирки в яких були відкриті, або металопластикові вікна поставлені на провітрювання.

 

Якщо вікно знаходилося досить високо, він розробляв цілу схему.  Спочатку заходив у під’їзд, а далі через міжпрольотне вікно потрапляв на карниз. Використовуючи викрутку, вдирався в чуже помешкання. Забирав гроші, золоті вироби, ноутбуки - те, що можна було винести під курткою.

 

Аби уникнути небажаної зустрічі, як з господарями, так і з сусідами, вивчав їх розпорядок дня. Міг навіть знайти привід та поспілкуватися з ними. Заодно й поцікавитись планами на вихідні дні. Не поспішав, слушного моменту міг чекати декілька тижнів.

 

В такий спосіб злодій встиг обібрати 12 квартир. Провівши оперативно-розшукові заходи, оперативники затримали його рано-вранці вдома.

 

Наразі порушено кримінальну справу за ст. 185 Кримінального кодексу України. Злодієві загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

 

Громадянам вкотре нагадуємо - не провокуйте зловмисників, потурбуйтесь про встановлення грат на вікнах.

EXMO affiliate program