В Національній академії прикордонних військ України на першому занятті з фізичної підготовки раптово помер курсант

19 августа 2013 г. в 15:19

Під час розтину медики виявили серйозні патології в нирках і серці хлопця. Лікарі шоковані, як з такими діагнозами він зміг пройти медичну комісію.


Наталія Виноградська -  кореспондентка Надзвичайних новин:

Вісімнадцятирічний курсант помер на першому ж занятті з фізичної підготовки. Під час бігу хлопцеві раптово стало зле. Він втратив свідомість і впав.


Трагедія сталася в Національній академії прикордонних військ України. На навчальному полігоні займалися першокурсники. За планом  був біг з прискоренням.


Першокурсник Олександр Зайцев відчув себе зле вже наприкінці заняття. На третьому забігу хлопець відстав від однокурсників.


Максим Шеремета -  курсант:

Я вернувся до нього і дав йому руку, почав йому допомагати. Казати, от ще осталось пару метрів добігти. Він почав задихатися, казати, що він більше не може. Отпустив мою руку, впав на сторону. Я до нього підбіг, він вже був непритомний.


Максим каже: спочатку намагався надати медичну допомогу другові сам.


Максим Шеремета -  курсант:

Він відкрив очі і почав задихатися. Було видно, що  в нього води немає і він заготує язик. Я почав робити вправу. Щоб він не глотнув собі язика. Він ще вимовив невнятно, що я вже більше не можу, всьо я вже тут остаюсь і почали закатуватися глаза.


На полігоні чергували військові медики. За хвилину вони були на місці, почали реанімувати курсанта.


Олександр Оліфірчук -  в.о. начальника відділу охорони здоров’я Національної академії державних прикордонних військ України:

Проведение реанимационных мероприятий и введение лекарств не давали своего положительного эффекта с точки зрения оценки состояния больного. На протяжении 3-5 минут оказывались реанимационные мероприятия.


Каретою швидкої допомоги курсанта доставили в реанімаційне відділення міської лікарні. Протягом години лікарі боролися за його життя, але всі старання були марні. Хлопець помер.


Медики були шоковані, коли під час розтину тіла хлопця побачили серйозні патології внутрішніх органів, зокрема серця і нирок. Лікарі дивуються - пройти медичну комісію з такими вадами було неможливо, тому не виключають, що рідні загиблого заплатили за огляд.


Не відомо чи хтось понесе покарання за смерть хлопця, адже батьки одразу  написали заяву, що не мають претензій ні до академії, ні до  лікарні.


Після смерті хлопця в академії терміново почала роботу медична комісія. Здоров’я  всіх першокурсників перевіряють  заново. Аби впевнитися, що представлені в академію довідки дійсно відповідають стану здоров’я хлопців. 

EXMO affiliate program