В незвичних умовах довелося працювати медикам із Вінниці

30 сентября 2011 г. в 15:11

Лікарі в екстреному режимі оперували пацієнтку прямо вдома.

 vrach.jpg

Молода жінка втратила багато крові, і якби медики ризикнули везти її до лікарні – вона могла б померти. Операція пройшла успішно. Жінку вже виписали до дому.

Наталі - двадцять сім.  Мати 2 дітей, зверталася до лікарів за крайньої потреби. Так сталося й останнього разу - аби не турбувати рідних, молода жінка до останнього терпіла гострий біль у животі.  

Людмила -  фельдшер зі стажем. Жінка каже – оглянувши хвору, зрозуміла  - в жодному разі її не можна було везти до лікарні.

За півгодини до села приїхала  швидка із цілою бригадою лікарів. Вони встановили, що у  Наталі позаматкова вагітність. Часу на роздуми не було – жінка стікала кров’ю, тому медики почали оперувати її вдома, на столі.  У невеличкій кімнаті лікарі розгорнули  міні-шпиталь. Оперували, як на полі бою, - при поганому освітленні, а головне -  без необхідного обладнання.

Операція тривала півтори години. Лікарі працювали чітко і злагоджено – згадує чоловік Наталії. Сам він у цей час дуже нервував. До операційної не заходив -  грів на кухні воду, щоб розморозити плазму крові. А коли стало очевидним, що усе проходить так, як слід - став сміливішим і почав  знімати операцію на мобільний телефон.

Отямилася Наталя вже у лікарні. Те, що жінку врятували,  - самі медики називають щасливим випадком. Оперувати по селах їм доводилося і раніше, але тоді екстрені хірургічні втручання минали в  амбулаторіях, а не в домашніх умовах.

Лікарів у цій  родині тепер називають не інакше, як рятівниками. Якби не медики, то двоє дітей жінки -  8-річна Настя і 5-річна Віка -  могли б залишитися сиротами. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В незвичних умовах довелося працювати медикам із Вінниці

EXMO affiliate program