В Одесі офіцер прикував себе біля військової частини, вимагаючи справедливості

1 апреля 2011 г. в 15:45

В Одесі звільнений зі служби офіцер прикував себе ланцюгом біля військової частини, вимагаючи справедливої оцінки дій вищого керівництва армії. Військові чиновники будь-які закиди на свою адресу спростовують.


Андрій Сокур 5 років служить за контрактом в Одеській частині повітряних сил. Каже, проблеми почалися рік тому, з приходом нового командира.

Андрій Сокур, звільнений офіцер:
- Во время своей службы я столкнулся с фактами недообеспечения воинского обмундирования, с ужасающими условиями проживания, антисанитарии полной. При обращении к командиру части к этим вопросам они закрывали глаза. Потом, когда мои обращения им надоели, сказали: "Не занимайся ерундой, что ты как малый ребенок". Купи, пожалуйста, форму за свои деньги, не будет взысканий, ничего, просто молчи.

Купа звернень до вищого керівництва нічого не дали, каже лейтенант. Останньою краплею стали навчання - з кожної дисципліни він отримав "незадовільно", навіть із фізичної підготовки. Аби звернути на проблему увагу військових чиновників, Андрій прикував себе до вікна комендатури. З ним зустрілися, вимоги вислухали... А потім звільнили.

Андрій Сокур, звільнений офіцер:
- Летом у меня заканчивается контракт, через 2 месяца мне должны выплатить пособие за определенное количество лет моей службы, поделить пополам… То есть, полное лишение социального пакета, волчий билет, что, соответственно, я не смогу пойти никуда в силовые структуры, так как я уволен по статье.

Вояк каже: якщо не дозволять дослужити до кінця терміну - голодуватиме. Армійські ж чиновники заявляють: офіцера звільнили за те, що не пройшов річної атестації. Та й військовим "з характером" у лавах не місце.

Олег Кудренко, заступник командира з виховної роботи повітряного командування "Південь":
- Він звільнений за те, що на протязі 9-10 року він має близько 27 стягнень, з них з квітня 2010 року він має 17 стягнень не знятих. В нього є попередження про повну службову невідповідність.

Тим часом, на бік офіцера стали його "цивільні" друзі. Кажуть, підтримати 27-річного вояка більше нікому: дружина на 8-му місяці вагітності, батьки - в Харкові.

Сергій Борисюк, приятель:
- Хочу обратиться к Президенту. Виктор Федорович, обратите внимание на то, что происходит в этой части воинской в Одессе. Это нонсенс, когда молодой офицер, который хочет служить, за 2 месяца увольняют, уничтожают задним числом. У него жена 8 месяцев беременности. Его обзывают наркоманом, хотя он кандидат в мастера спорта.

Наказ про звільнення старшого лейтенанта підписано. Тож тепер командири Андрія Сокура своїм підлеглим не вважають і заявляють, що його подальша доля їх не обходить.

Оксана Піднебесна, Влад Величко.

 

Джерело: НТН

 

В Одесі офіцер прикував себе біля військової частини, вимагаючи справедливості

EXMO affiliate program