В Одесі розгорається релігійний скандал

2 ноября 2011 г. в 12:20

Костел Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії в Одесі – головний храм для католиків Південної України.

  22.jpg

Проте віднедавна - скандально відомий.  На суміжній з храмом території католики поставили ворота – начебто щоб відгородити костел від будівельного транспорту і сміття. Бізнесмени – власники сусіднього швейного підприємства – почали робити ремонт і тепер прибирають ворота, відповідно – біля храму постійно шумно і брудно.

До революції не лише храм, а й увесь квартал навкруги було віддано католикам. Тут були сиротинці та їдальні для безпритульних. Коли прийшли більшовики – у костелі зробили спортзал. А вже коли Україна стала незалежною – храм повернули католикам, проте у межах несучих стін. Єпископ Броніслав жаліється – він навіть не сподівається, що католикам повернуть весь квартал, просить одного – хоча б по метру землі довкола собору, щоб там були квіти  і лавки, а не сміття.

У свою чергу підприємці винуватять католиків у  самовільному захопленні суміжної території. Юрист показує документи, відповідно до них – католики поставили ворота на чужій землі.  

Обидві сторони конфлікту звернулися до Одеської мерії.

Щодо Одеської мерії,  то там коментувати конфлікт католиків та підприємців – відмовились, мовляв не бажають втручатися у релігійні конфлікти, аби не дорікали представники інших конфесій.

Не на камеру чиновники кажуть – якщо піти назустріч католикам, то й інші церкви захочуть собі чужої території. Проте сказати про це вголос, чомусь, не хочуть.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Одесі розгорається релігійний скандал

EXMO affiliate program