В Одесі знешкоджено банду, що викрадала бізнесменів

6 мая 2011 г. в 08:20

Банду викрадачів, що полювала за підприємцями, затримано на Одещині.

 

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Одеській області викрили і затримали членів злочинної групи, яка спеціалізувалася на викраденнях місцевих підприємців із наступним вимаганням викупів.

Про це повідомив на прес-конференції заступник начальника обласного УБОЗ Василь Білик.

"До складу злочинної групи, яка викрадала людей, входили двоє українців, два молдаванина і один китаєць. Причому вийти на слід банди вдалося після того, як був викрадений на промринку "7-й кілометр" китайський бізнесмен, за якого вимагали у родичів викуп у сумі 250 тисяч доларів", - сказав він.

Пізніше було встановлено, що банда орудувала на території всієї України, а викупи, які вимагали зловмисники за викрадених підприємців, сягали 500 тисяч доларів, зазначив Білик. Примітно, що при викраданнях людей бандити переодягалися у форму співробітників міліції, яку зберігали з тих пір, коли дійсно служили в органах внутрішніх справ.

Також Білик повідомив, що направлено до суду кримінальну справу, порушену стосовно п'ятьох учасників злочинної групи кілерів, які займалися вбивствами бізнесменів. Документально закріплена їхня причетність до організації і скоєння протягом 2008-2009 років двох замовних убивств , за які отримано 14 тисяч доларів.

Крім того, за його словами, матеріалами досудового слідства викрита і друга група найманих убивць, які виконали замовлення по знищенню двох місцевих підприємців. Кримінальну справу стосовно цих кілерів у травні також буде передано до суду.

"Всього співробітники одеського УБОЗу знешкодили в поточному році шість організованих злочинних груп, в тому числі, 11 учасників заарештовано, а 32 притягуються до кримінальної відповідальності за причетність до скоєння 84 злочинів, зокрема - 54 тяжких і особливо тяжких", - підсумував Василь Білик.

 

Источник: tsn.ua

 

В Одесі знешкоджено банду, що викрадала бізнесменів

EXMO affiliate program