В Одессе несколько семей живут под страхом смерти из-за обвала собственного дома

13 октября 2011 г. в 16:44

Недавно люди обнаружили что кто-то разобрал крышу и пытается достроить ещё один этаж. Столетний дом подобных работ не выдержал и начал разрушаться.

12.jpg


Історичний центр Одеси – цьому будинку вже більше ста років і він простояв би ще, кажуть люди, але днями горище триповерхівки  викупив якийсь бізнесмен. Він просто розібрав дах, зачепив стіни  - і все це, щоб добудувати на горищі ще один поверх. Люди бояться, що стара будівля не витримає такого навантаження. 

Катерина Шепелева - боїться, що будинок впаде:

Потолок – согнулся. Потолки здесь сделаны из глины с камышам, и они очень старые и вот такие – небольшие.


А в сусідки Катерини стеля взагалі просіла на стільки, що з неї обпадає плитка. Жінка поскаржила в ЖЕК, але там, каже, її навіть не захотіли слухати.


Окрім можливого обвалу, з’явилася ще одна проблема - імовірна пожежа. Будівельники на горищі почалися зварювати арматуру, відповідно – не витримує стара проводка.


Неллі Тетрадова, боїться пожежі:
Сварка здесь работает – на 360 вольт. Они подключались от нас – у нас свет постоянно вырубает – сутки без света сидели – ноль перегорал.


Як і жільці, наш кореспондент теж попрямували до Жеку.  Втім, виявилося, що  телебачення там теж не авторитет.

 

Наш кореспондент:

На жаль дізнатися, хто (та за які гроші) надав дозвіл на будівництво, не вдалося. В місцевому ЖЕКу  - органу, який би першим мав заборонити чи зупинити роботи,   -  навідріз відмовляються від коментарів.


Зате юристи більш конкретні у коментарях. Кажуть – поки бодай один з жильців багатоквартирного будинку проти будівництва, підприємець не має права вести на горищі будь-які роботи.


Олександр Казарновський -  юрист:
Собственники квартир в многоквартирном жилом доме, являются сособственниками несущих конструкций дома, чердаков, подвалов и т.д. Естественно если люди являются сособственниками то любое изменение может производится только с общего согласия.


Юрист констатував - щоб підприємець зупинив роботи на горищі, людям краще звернутися до суду, а не до ЖЕКу.


Олександр Казарновський - юрист:
В первую очередь необходимо обратиться в суд. Потому что суд может принять неотложные меры, а именно наложить запрет на производство любых видов работ по данному адресу.


Загалом на останньому поверсі (під дахом, який забудовується) 5 квартир. Хто забудовник – хтозна – люди ніколи його не бачили, роботами керує виконроб, який не видає ім’я замовника.

Якщо люди звернуться до суду, можуть вимагати не лише «зупинити будівництво», кажуть юристи , а й претендувати на  матеріальну компенсацію. А гроші на ремонт своїх квартир людям вже просто необхідні.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Одессе несколько семей живут под страхом смерти из-за обвала собственного дома

 

EXMO affiliate program