В Полтаві райвідділи чотирьох районів міста обладнали системами цілодобового відеоспостереження

10 августа 2011 г. в 18:25

Оскаржити дії полтавських правоохоронців відтепер буде легше.

10.jpg

 

Міліція обласного центру пішла на експеримент.

На вимогу громадськості райвідділи чотирьох районів міста обладнали системами цілодобового відеоспостереження. Нічого дивного, здавалося б,  у цьому немає, однак правоохоронці пішли на експеримент. Відтепер зображення з відеокамер в режимі онлайн надходять та записуються просто на сервер  управління обласної міліції. Видалити чи замінити дані у цьому випадку співробітниками райвідділів просто неможливо. У разі виникнення конфліктних ситуацій у приміщеннях міліції інформація буде відразу доступна для перегляду.

Руслан Рославлєв, заступник начальника УМВС Полтавщини:

 В цих підрозділах встановлено від 16 до 14 відеокамер, які знаходяться в постійній роботі, фіксують в режимі онлайн і записують інформацію на цифрові носії. Інформація зберігається впродовж місяця.

Такий експеримент представники громадських організацій назвали кроком уперед. Адже спростувати неправомірні вчинки як з боку правоохоронців та подекуди і самих затриманих, які зняла відеокамера, в суді буде неможливо.

Володимир Кравченко, голова правозахисної організації:
 Встановлення цих камер відеоспостереження будуть служити якраз тим індикатором і навіть тим суддею, а, можливо, навіть каталізатором недопущення правопорушень як з боку міліції, так і з боку громадян.
 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Полтаві райвідділи чотирьох районів міста обладнали системами цілодобового відеоспостереження

EXMO affiliate program