В результаті дій посадових осіб державі заподіяно збитків на майже 200 тисяч

29 марта 2012 г. в 07:45

Внаслідок незаконного видобутку пошкоджено велику площу сільськогосподарських угідь

Управлінням державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Миколаївській області викрито незаконну діяльність з видобутку корисних копалин на території одного з лісових урочищ Новоодеського району області. Співробітниками міліції було встановлено, що посадові особи одного з приватних підприємств, використовуючи власну спецтехніку здійснювали незаконний видобуток піску в особливо великих розмірах та його реалізацію на замовлення юридичних та фізичних осіб.

 

За попередніми даними встановлено, що в результаті протизаконних дій зазначених осіб державі заподіяно збитки у розмірі понад 160 тисяч гривень. Внаслідок незаконного видобутку пошкоджено велику площу сільськогосподарських угідь та вилучено великий обсяг не відтворюваних корисних копалин – піску, що призводить до сильного пошкодження території лісового урочища.

 

За результатами проведеної перевірки незаконну діяльність припинено, за зібраними матеріалами прокуратурою Новоодеського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). Спеціалізовану техніку вилучено, на майно винних накладено арешт. На даний час встановлюються інші факти реалізації незаконно видобутого піску та встановлюється остаточна сума спричинених державі збитків

EXMO affiliate program