В Україні міняються правила конфіскації майна

30 сентября 2011 г. в 17:35

В українців по-новому конфісковуватимуть майно. Тепер переписати будь-що на родичів, не значить заховати від конфіскації.

31.jpg

 

Мін'юст підготував, а Кабмін схвалив новий вид конфіскації майна і грошей у громадян, притягнутих до суду, - "спеціальну конфіскацію".

Якщо Рада проголосує, а президент підпише зміни до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів, то судові достатньо буде прийняти рішення про спеціальну конфіскацію, і підсудний та його родичі можуть втратити все майно ще до виголошення вироку обвинуваченому.

Зараз у Кримінальному кодексі України конфіскація - це вид покарання, такий самий, як, наприклад, позбавлення волі, й застосується вона тільки за тими статтями, в яких прописана.

Мін'юст же пропонує дозволити конфіскацію майна, грошей і цінностей у підсудного за будь-якою статтею, якщо суд вирішить, що воно нажите злочинним шляхом.

У перебігу процесу суддя спеціальним рішенням накладе арешт на майно підсудного, і якщо він буде визнаний винним, то майно під арештом буде у нього конфісковане на користь держави, - пояснюють юристи.

Якщо зараз можна конфіскувати тільки те, що належить безпосередньо підсудному, то під "спеціальну компенсацію" потрапить "усе майно, яке використовувалося для скоєння злочину або було придбане за рахунок злочину".

За бажання суд зможе конфіскувати переписану на ім'я тещі квартиру або подаровані дружині діаманти.

 

Источник: weekly.ua

 

В Україні міняються правила конфіскації майна

EXMO affiliate program