В Україні ще залишилися взірцеві водії - 67років водійського стажу і жодного штрафу за порушення ПДР

21 июля 2011 г. в 12:03

Кирилу Дорошенку вже 94  - він найстарший автолюбитель в нашій країні.

33a.jpgВін має 67 років водійського стажу і жодного штрафу за порушення правил дорожнього руху. 94-річний Кирило Дорошенко – чи не найстаріший водій України. Ветеран війни і досі любить проїхатися із вітерцем, а на дорозі може дати фору навіть молодим кермувальникам.


Він і машини – нерозлучні майже сім десятків років. Сьогодні Кирило Дорошенко готує автомобіль для поїздки в обласний центр. Ветеран звик їздити лише власним транспортом.

Для місцевих водіїв  пенсіонер вже давно став прикладом для наслідування. Бо жодного  разу не платив штраф. А це не аби що. Чоловіку вже дев‘яносто чотири.


Вперше за кермо автомобіля Кирило Карпович сів на війні. Машина, в якій він, військовий лікар, віз поранених  - підірвалася на міні.  Медик і сам впіймав осколок, проте, таки доправив солдат до шпиталю.  


Після контузії Кирила Карповича хотіли відправити в тил. Але він вирішив пройти війну до кінця. Брав Варшаву, Берлін,  розписався на стіні Рейхстагу. За героїзм проявлений у бойових діях Кирило Дорошенко отримав кілька десятків нагород і грамоту від самого Сталіна.


Не менш дорогим подарунком для Кирила Карповича став легендарний німецький Адлер. Автомобіль герою вручили за наказом самого Жукова.


Сьогодні інспектори ДАІ теж диву даються. Такого водія на дорозі не щодня зустрінеш.
Хоча Кирило Карпович і любить проїхатися із вітерцем,  газ витискає там, де дозволяють правила.


Навчити водійської майстерності ветеран  пробував і дружину. Не вдалося. Не так давно на автомобілі подружжя їздило у Москву. Дорогу у Білокам’яну пенсіонер подолав за 1 день. За кермом був аж 18 годин.


Кілька років тому Кирило Карпович змайстрував і поставив біля будинку вулики. На старості літ опанував спеціальну літературу і тепер розводить бджіл по науці.


Щоб прожити довго і щасливо, потрібно займатися улюбленою справою і не сидіти на місці  - вважає Кирило Карпович. Він відчув життя сповна, але має ще одне бажання. Ветеран мріє  придбати  американський форд Мустанг і показати на ньому  дружині місця своєї бойової слави. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Україні ще залишилися взірцеві водії - 67років водійського стажу і жодного штрафу за порушення ПДР

EXMO affiliate program