В Україні з початку купального сезону втопилося понад 600 осіб

22 июля 2011 г. в 11:38

З початку купального сезону у вітчизняних водоймах загинули 84 дитини. Загалом втопилося близько 600 людей.

29.jpgВ Україні з початку купального сезону на водних об'єктах загинуло понад 600 осіб, з них 84 дитини. У цілому з початку 2011 року на воді загинуло 849 осіб, з них 104 дитини.

Про це повідомили в Державній інспекції техногенної безпеки України.

"З початку купального сезону на водних об'єктах України загинуло 609 осіб, з них 84 дитини", - зазначив заступник голови Держінспекції техногенної безпеки Ігор Гасек.

В Україні існує більше 2,3 тис. місць масового відпочинку на водних об'єктах, однак лише трохи більше 1,7 тис. визначені органами виконавчої влади та взяті на відповідний облік.

За даними відомства, станом на середину купального сезону в Україні паспортизовані лише 38% пляжів. Пляжі, які не отримали паспорта, не дотримуються вимог, зокрема щодо обстеження стану підводної частини пляжу, наявності попереджувальних знаків, рятувальних засобів, наявності матросів-рятувальників на плавзасобах.

Як зазначив Гасек, паспорт пляжу повинен мати підписи представників санітарно-епідеміологічної служби, МНС та аварійно-рятувальної служби, яка проводить обстеження пляжів і в подальшому укладає договір на обслуговування відповідної території.

У держінспекції повідомляють, що тільки 47% водних об'єктів уклали договори з державними аварійно-рятувальними службами.

Станом на 1 липня 2011 року в Україні створено 122 аварійно-рятувальні служби на водних об'єктах. Їх недостатньо, враховуючи кількість водних об'єктів.

 

Источник: korrespondent

 

В Україні з початку купального сезону втопилося понад 600 осіб

EXMO affiliate program