В Запоріжжі масово виписують штрафи за нібито неправильні пломби на газових лічильниках

8 августа 2011 г. в 13:03

Суми доходять до трьох тисяч гривень. Проте люди запевняють – до пломб навіть не торкались. Десятки років користувались і всі перевірки проходили справно. Однак цього року перевіряльникам  щось не сподобалось.

 5.jpg

У Запоріжжі спеціалісти   почали провіряти всі до єдиного газові лічильники, причина – неправильно встановлені пломби.

Оксана поставила газовий лічильник 10 років тому. Каже – викликала спеціаліста, платила йому за роботу, щомісяця приходили контролери, знімали показники – і все було в нормі. А цього разу жінці  сказали, що вона скрутила пломби, аби менше платити за газ. Якщо пломбу пошкоджено, значить її крутили – заявили спеціалісти і виписали Оксані штраф  - 3,5 тисячі гривень. Таких історій безліч, сусідам жінки – ветеранам війни – також сказали, що в них скручено пломби.

Якщо люди не сплатять штраф, то їм просто відріжуть газ. Щоб знайти кілька тисяч, ветерани війни влізли в борги. Кажуть – пломби не крутили,  техніку неправильно встановили газовики.

Газовики повиписували штрафи сотням сімей. Всі люди кажуть – вони до пломб навіть не торкалися.

 

Зараз у місті почалася  планова перевірка лічильників – кажуть газовики. Комісія – це 2 експерти, скручено пломби чи ні вони перевіряють на око.  Експерти кажуть – газовий лічильник може встановити будь-яка фірма, в якої є на це ліцензія. А отже – знайти конкретно ту людину, яка неправильно поставила людям пломби, практично нереально. Хоч-не-хоч, запоріжцям доведеться платити штрафи, гроші треба знайти і віддати в касу протягом 10 днів.

 

Єдине питання, на яке газовики не дають відповіді – куди раніше дивилися контролери, чому вони по 10 років знімали з лічильників показники і не помічали, що там скручено пломби. Багато хто в місті вирішив не чекати поки до них прийдуть газовики – люди самі несуть лічильники на перевірку.

 

Всім, хто не згоден з висновками комісії і штрафами, газовики пропонують іти й судитися. Люди кажуть – це тільки в нашій країні: помиляються одні, а штрафи платять інші. 

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

В Запоріжжі масово виписують штрафи за нібито неправильні пломби на газових лічильниках

EXMO affiliate program