В Росії прокоментували знайдений на Донбасі бійцями ЗСУ російський безпілотник

17 сентября 2017 г. в 23:48

У Росії відхрестилися, що знайдений на Донбасі російський безпілотник "Орлан-10" військового призначення. Про це розповів член-кореспондент Російської академії ракетних і артилерійських наук Костянтин Сівков, передає сайт "360".

Він вважає, що в появі російського безпілотника на Донбасі немає нічого особливого, адже він там застосовується нібито в цивільній сфері, оскільки він знаходиться у вільному продажі і його міг купити будь-хто.

"Цей засіб призначений для ведення спостереження за важкодоступними районами, використовується в системі пожежогасіння, системі усунення різних аварійних ситуацій. Також призначений для контролю виконання ремонтних робіт на великих площах і стану дорожньої мережі. В тому числі і у військовій сфері він використовується для видачі цілі різному озброєнню. Це універсальна система, і те, що він виявився там, ні про що не говорить. Його могли купити абсолютно спокійно", - розповів Сівков.

За словами експерта, "Орлан-10" не міг перебувати в Україні з військовим завданням, оскільки це не військова спецтехніка.

"Щоб ця система стала військовою, вона повинна бути включена в систему управління зброєю. У такій системі "Орлана-10" немає", - пояснив експерт.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program