В СБУ завили, що спецслужби Росії використовують Савченко (відео)

21 марта 2017 г. в 16:01

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт прокоментував поїздку нардепа на окуповані території.

Спецслужби країни-агресора Росії використовують народного депутата Надію Савченко "втемну", заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в інтерв'ю у понеділок, 20 березня, коментуючи останню поїздку нардепа на окупований Донецьк до терористів.

"Багато хто ще сподівається, що вона не завербований агент Росії, спецслужб Росії, але її використовують втемну - і це факт", - сказав Тандіт.

За його словами, насправді фактично через Савченко заходять російські спецслужби і намагаються дискредитувати і українську владу, і Україну як державу.

"Є конкретні факти - вона туди приїжджала, вона говорила про те, що бореться за звільнення заручників. На жаль, ситуація в даному випадку не покращилася, списки які вона опублікувала, принесли нам лише труднощі", - підкреслив радник голови СБУ.

Він додав, що її поїздки в Донецьк - провокативні.

Відповідаючи на питання про те, чи буде СБУ ініціювати зняття з Савченко депутатської недоторканності, Тандіт повідомив, що спецслужба може лише зібрати матеріали в рамках чинного законодавства та передати їх до Генпрокуратури.

Нагадаємо, 24 лютого керівник центру зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко відвідали окупований Донецьк. Савченко тоді повідомила, що відвідала дві камери, де утримуються шестеро українських військовополонених, а наступного дня опублікувала список 34 українських полонених, яких вона відвідала в ОРДЛО.

Служба безпеки України вже опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення. 10 березня стало відомо, що СБУ допитала Надію Савченко щодо обставин її поїздки на окуповані території Донбасу.

Як повідомлялося, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що поїздка Савченко на непідконтрольний Донбас - це спроба легітимізувати прямі переговори з ватажками терористів з метою виведення з процесу Росії і ОБСЄ.

EXMO affiliate program