Вбивство полковника розвідки у Києві: журналіст вказав на кілька важливих моментів

29 июня 2017 г. в 01:13

Український журналіст Юрій Бутусов навів факти, які, на його думку, свідчать про причетність російської агентури до вбивства полковника контррозвідки Максима Шаповала в центрі Києва.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бутусов зазначив, що Шаповал не був публічною фігурою, тому впізнати його можна було тільки цілеспрямовано. Журналіст припускає, що у складі агентури можуть бути колишні або діючі співробітники спецслужб України.

Також він вказав на той факт, що полковник брав заходи конспірації і найімовірніше, спостереження за ним велося тривалий час.

Журналіст припустив, що міна була встановлена, коли Шаповал залишив машину біля однієї з держустанов у день трагедії в зв'язку з чим робить висновок, що спостереження вела група, готова до негайних дій зі зброєю.

"Підрив був здійснений радіокерованою міною, вибух стався не відразу, а через якийсь час, коли машина Шаповала досить від'їхала. Очевидно, терористи супроводжували машину, і хотіли точно упевнитися, що за кермом саме Максим", - зазначив Бутусов. Він додав, що теракти проти співробітників спецслужб почалися після початку військової агресії Росії і робить висновок, що здійснюється кампанія терору проти тих, хто вносить вклад у боротьбу з російською агресією і загроза зберігається.

До того ж, на думку журналіста, покійний Шаповал міг становити загрозу тільки для російських спецслужб, але ніяк не для своїх колег.

Підсумовуючи, Бутусов заявив, що в Києві та інших містах України діє добре законспірована російська терористична організація і закликав СБУ сконцентрувати всі сили і засоби на ліквідацію супротивників.

Апостроф

Українські десантники вдарили із «Градів» прямо з поромної переправи

EXMO affiliate program