Вбивство російських журналістів у ЦАР: У СБУ заявили про докази причетності найманців ПВК "Вагнера"

9 октября 2018 г. в 00:36

Служба безпеки України заявляє про наявність доказів причетності російських найманців приватної військової компанії "Вагнера" до вбивства трьох російських журналістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченка в Центрально-Африканській республіці (ЦАР). Про це розповів керівник апарату СБУ Ігор Гуськов

"Та інформація, яка у нас є і якою з нами діляться наші колеги, говорить про те, що до цього вбивства з великою часткою ймовірності причетні російські найманці, які перебувають у ЦАР", - заявили в СБУ.

Гуськов зазначив, що в ЦАР саме ПВК "Вагнера", а не якийсь інший підрозділ. За його словами, російська влада і керівництво приватної військової компанії намагаються приховати причетність "Вагнера" до цього злочину і поширюють неправдиву інформацію про розформування ЧВК.

Нагадаємо, 31 серпня стало відомо, що журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв загинули в Центрально-Африканській Республіці. Група знімала там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер" - це був спільний проект Центру управління розслідуваннями і Расторгуєва.

За даними AFP, тіла загиблих знайшли в 23 кілометрах від міста Сибут.

Росія заперечує причетність до цього вбивства і заявляє, що журналісти були вбиті і пограбовані місцевими бандитами.

Канал 112

EXMO affiliate program